Crossroads Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl 10.su düzenlenen , “Kültürler arası diyalog ve göç” temalı kısa filmlerin yarıştığı JCI İstanbul Crossroads Internasyonal Kısa Film Festivali neticeleri açıklandı.


Beykent Üniversitesi’nin Bölme Yerleşkesi’nde meydana gelen ödül töreninde en iyi kumaca film ödülünü “Wong Kar Wai Üstüne Kısa Bir Film” adlı filmi ile Ömer Çağoğlu ve Serda Önal, aldı. En iyi belgesel ödülünü ise “Ayva Göbeği” filmi ile Doğacan Aktaş aldı.  “Gül Ali” adlı filmi ile Gökhan Altuntaş “En İyi Yönetmen” ödülüne layık görüldü. Bu ödüllere layık görülen yönetmenler toplamda 10.000 TL tutarındaki eğitim ve prodüksiyon hizmeti alabilecekleri armağan çeklerini Digital Film Academy Türkiye Direktörü Bülent Doruker’in elinden aldılar.


Gala kokteyli esnasında Beykent Tv’nin katılımcı sinemacılar ve davetlilerle röportaj yapması dikkat çekerken, gecenin Beykent Tv’de ödül törenine hususi bir programla yayınlanacağı açıklandı. Gala’nın sunuculuğunu 10. Crossroads’un direktörü Ezgi Nida Burci üstlendi. Kendisine Cem Coşkun Aksakal birlikte rol aldı. Crossroads’un ana sponsorlarından Phx Medya’nın medya sponsoru olarak hazırladığı videolar ve festival kitapçığı beğeni ile karşılandı.


“Yağmurlu Bir Gece” filmindeki performansıyla “En İyi Hanım Oyuncu” seçilen Elif Tuğrul’un ödül aldıktan sonrasında yapmış olduğu anlamlı teşekkür hitabı törende duygusal anlamış olur yaşanmasına sebep oldu. 10. Crossroads’ta “En İyi Belgesel”, “En iyi Kurgu” ve “En İyi Sinematografi” ödüllerini kazanan “Ayva Göbeği” filminin yönetmeni Doğacan Aktaş Antalya’da film çekiminde olduğundan törene katılamadı sadece törende kendisine vekalet eden oyuncu arkadaşının cep telefonundan tüm geceyi canlı olarak dinlemesi dikkat çekti.


Gecenin açılış konuşmalarını Beykent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Güvenilir Karahan ve JCI İstanbul 2015 Başkanı Özge Yücesoy gerçekleştirmiş oldu. Ek olarak geceye ülkemizi internasyonal platformda temsil eden Darüşşafaka’lı genç dansçılar Deniz Şengün ve İbrahin Eren Burci de renk kattı. Jüri tarafınca beğeni toplayıp, “En İyi Adam Oyuncu” ödülünü alan başarıya ulaşmış oyuncu Ahmet Rıfat Şungar merasim saatinde tiyatro oyunu olduğundan maalesef geceye katılamadı. Fakat filmin yönetmeni vasıtasıyla festival ekibi ve tüm jüri üyelerine teşekkürlerini iletti.


Crossroads Internasyonal Kısa Film Festivali’nde bu yıl ilk kez sekiz değişik dalda ödüller sahipleriyle buluştu. Dünyanın değişik coğrafyalarından katılımın gerçekleştiği festivalde on üç film ön elemeyi geçerek jürinin değerlendirmesine sunuldu. 


FİNALE KALAN FİLMLER


1. 150 YILLIK HİKAYE , Yönetmen: Duygu Karadan


2. AFROTÜRK , Yönetmen: Betül Usta


3. AYVA GÖBEĞİ , Yönetmen: Doğacan Aktaş


4. GÖKKUBBENİN ALTINDA, Yönetmen: Batuhan Fındıklıoğlu


5. KORO, Yönetmen: Ahmet Bıkıç


6. SOLO, Yönetmen: Önde M. Özdem


7. SÜVEYDİYE’NİN ÇİÇEKLERİ, Yönetmen: Zafer Özgentürk


8. ADEM BAŞARAN, Yönetmen: Orhan İnce


9. AZAD, Yönetmen: Yakup Tekintangaç


10. DUVARLARIN ARDI, Yönetmen: Ümit Itimat


11. WONG KAR WAİ ÜZERİNE KISA BİR FİLM, Yönetmen: Ömer Çapoğlı, Serdar Önal


12. YAĞMURLU BİR GECE, Yönetmen: Alaaddin Toy


13. GÜL ALİ, Yönetmen: Gökhan Altuntaş




Ödül alan filmler;


 


Ayva Göbeği: En iyi Belgesel, En iyi Kurgu, En İyi Sinematografi


 


Wong Kar Wai Üstüne Kısa Bir Film: En İyi Tasarı Film, En İyi Senaryo, En İyi Adam Oyuncu (Ahmet Rıfat Şungar)


 


Yağmurlu Bir Gece: En İyi Hanım Oyuncu (Elif Tuğrul)


 


Gül Ali: En İyi Yönetmen


 


 


 


Haber Kaynağı: Sözcü



Crossroads Ödülleri sahiplerini buldu
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder